Humor och allvar

Startdatum:
2019-11-02

Slutdatum:
2019-11-20

KG Petersson  visar skulptur, grafik, måleri, collage.
Konst för KG är nödvändigt, både att se och att skapa. Han tycker om att jobba spontant med ljus och form i måleriet/grafiken och socialt engagemang i skulpturerna.

KG har varit representerad på många utställningar under åren, både utomlands och i Sverige. Han har också haft många officiella uppdrag med väggmålningar och skulpturer.

Han är utbildad vid Gerlesborgskolan, Ölands Skogsby, SIFU Stockholm samt Livets Skola.

Sagt om KG Peterssons skulpturer.

”Med en humoristisk grundinställning formar skulptören KG Petersson, Västervik en alldeles speciell värld av järn, koppar och mässing. Främmande fåglar blandas med sjunkande skepp och flaxande drömflygare. Med en ironisk grimas sätter konstnären en sax i händerna på Medelsvensson och vips har han trollat fram en ”Klippare” som gör affärer så att guldpengarna trillar kring fötterna. En figur instängd i byråkratins fyrkantiga låda låter sitt alter ego fästa vingar på armarna och nästan våga steget ut i fantasins fria rymd.

Det handlar om drömmar och längtan, om att göra det oväntade, om att våga släppa fram sina innersta känslor.

En liten osäker gubbe kliver försiktigt över tänderna på en stor rostig såg. ”Den svåra vägen” kallar KG Petersson den balansakten. Det är nog så att skulptören med sin konst vill få oss att fundera över vilken väg vi ska vandra.”