Staden som akvarell

Startdatum:
2019-08-31

Slutdatum:
2019-09-18

Stefan Gadnells stora intresse har alltid varit teckning, målning, foto och film. I Umeå utbildade han sig till teckningslärare eftersom det stämde bra med hans intressen. Jobbade sedan som bildlärare i Linköping och Uppsala. När datorer dök upp började han jobba digitalt, gjorde till en början clip-art på CD-ROM, men senare även dataspel varav BackPacker blev det mest kända. Efter ha drivit spelföretaget Aniware AB i många år var det dags för lärarjobbet igen eftersom han gillar att undervisa. Nu blev det inte bara bild utan även 3D-grafik, animation, foto och film på Grafisk Utbildningscenter (GUC) i Uppsala.

Efter tio år på GUC var det dags för något helt annat och 2010 startade Stefan och hans fru Margaretha ett guesthouse på Malta, vi kallade stället Blå Dörren. På Malta undervisade han även i teckning och akvarell, både på engelska och svenska. Höll även några kurser i spelutveckling för University of Malta.

Det har varit trevliga år men nu är de tillbaka i Sverige. Stefan jobbar som bildlärare och konstnär. Han håller även kurser i teckning, akvarell och foto/komposition, mestadels i Uppsala, men även i Stockholm och förstås Norrtälje, där vi bor numera.

Joseph Zbukvic, Alvaro Castagnet, Roberto Zangarelli, Lars Lerin och Dusan Djukaric är några av hans favoriter när det gäller akvarell, han tycker de är fantastiskt duktiga och inspirerande.

Några av de senaste utställningarna är hos Mollbrinks i Uppsala, Edsviks Konsthall, Norrtälje Konsthall, Galleri Rääf, Stockholm, m fl.