Mellan dröm och verklighet

Startdatum:
2019-07-20

Slutdatum:
2019-08-07

Ritvas Öhrstedts val av titel - Mellan Dröm och Verklighet kommer av att hon alltid har varit en dagdrömmare med livlig fantasi, men verkligheten har alltid varit påtagligt närvarande vilket har gjort att hon försökt befinna sig mitt i mellan.

Verkligheten gjorde att hon fick vänta med alla målar- och konstnärsdrömmar. Nu när hon är pensionär och har tiden kan Ritva äntligen förverkliga mina drömmar. 

Rita, hennes förnamn, har varit hennes signum eftersom hon alltid har ritat och målat. Hon har inte gått i några konstskolor utan hennes skola har varit ”learning by doing”. Naturligtvis har hon haft stora inspirationskällor. Den första var hennes fantastiskt konstnärliga mamma som målade på allt hon hade tillgång till. Lars Lerins akvarellmålningar har Ritva också hämtat inspiration från. Michael Basquit som tyvärr dog alldeles för ung har betytt mycket för henne.

Hon började måla i olja men upptäckte snabbt att hon inte hade tålamod att vänta på att oljefärgen skulle torka vilket gjorde att hon gick över till akryl. Blandar friskt de båda medierna när hon så tycker. Målar stora dukar eftersom hon gillar att måla med stora svepande rörelser - vill inte ha några snäva ramar.

Nu är det dags för Ritva att tillsammans med maken dra vidare till södra Spanien. Drömmen är där att öppna en ateljé där hon målar sina stora dukar och hennes man spelar på sina älskade saxofoner. Inget är försent - bara att försöka, ge järnet och våga.