Öppningar

Startdatum:
2018-09-01

Slutdatum:
2018-09-19

Catharina Bauer är yrkesverksam som konstnär med ateljé på Överby Gård utanför Stockholm där hon är en av medlemmarna i konstnärsföreningen Överbygruppen. Hon arbetar gärna i olika tekniker, men oftast i akryl och blandteknik. Hennes motiv är till stor del abstrakta, och hon arbetar med öppningar i bildrummet där hon leker med djup, ytor och grafiska element i en rik kolorit. Inspiration hämtar hon nog lite varstans ifrån. Är väldigt road av miljöer, och då menar både interiörer och exteriörer, konstruerade och naturliga. Sina första år bodde hon i södra Lappland och har även samiskt påbrå, och med tiden har hon förstått att detta färgat henne mer än hon tidigare trott. Det finns en rastlöshet, en färgskala och en längtan.

Under åren har Catharina deltagit i diverse separat-, grupp- och jurybedömda utställningar och är offentligt representerad på Sophiahemmet, Röda Korsets sjukhus och Ersta Hospice. Hon har även jobbat med dekormåleri samt inredning i privat och offentlig miljö.

Att måla är Catharinas självklara uttrycksmedel, och några av dygnets bästa timmar är helt klart i ateljén under processerna med sina dukar - normalt två eller fler på gång samtidigt.

Tiden vid staffliet eller helst en stor duk direkt på väggen är intensivt arbete. Efteråt kan hon bli förvånad över vad hon målat, hur hennes olika idéer funnit sin väg till duken, var inspirationen kommit från just här etc. Catharina antar att hon utforskar sina inre landskap – ofta ganska abstrakt, men man kan säga att hhon ”bygger bild” på ett nästan arkitektoniskt vis och ibland dyker även figurer upp.